×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

La guerra d’emocions durant l’estiu 

L'estiu és una època de l'any que molts esperem amb entusiasme. Les vacances, el bon temps i els dies més llargs ens conviden a gaudir de l'aire lliure, a relaxar-nos i a desconnectar de la rutina diària.

No obstant això, l'arribada de l'estiu també pot portar una allau d'emocions, ja que amb més temps lliure i potser menys visites al psicòleg, els nostres pensaments i sentiments poden sorgir amb més intensitat. En aquest blog, explorarem com gestionar aquestes emocions estiuenques de manera saludable i efectiva.

Alguns dels causants d'aquestes sensacions són els canvis de rutina, major temps lliure o la falta de teràpia. A més, l'estiu sovint ve amb l'expectativa de diversió i felicitat, la qual cosa pot ser estressant si les nostres experiències no s'alineen amb aquestes expectatives.

Per a combatre aquesta guerra d'emocions us deixem 8 punts claus que us ajudaran amb aquestes sensacions i gaudir de l'estiu sense preocupacions:

1. Mantingues una rutina lleugera: Encara que és estiu, mantenir una estructura bàsica en el teu dia pot ajudar-te a sentir-te amb més equilibri. Estableix horaris per a dormir, menjar i realitzar activitats recreatives.

2. Practica l'autoreflexió: Escriu en un diari sobre els teus pensaments i emocions, ja que identificar els teus sentiments pot ajudar-te a gestionar-los millor.

3. Deixa’t sentir: Accepta les teves emocions sense jutjar-les. És normal experimentar una àmplia gamma de sentiments, per això deixa’t sentir-los sense pressionar-te per a estar sempre feliç.

4. Busca suport: Encara que les visites al psicòleg poden ser menys freqüents, considera altres formes de suport emocional. Parla amb les teves amistats o familiars de confiança sobre com et sents.

5. Activitats plaents: Realitza activitats que gaudeixis i que t'ajudin a relaxar-te, com llegir, nedar, caminar en la naturalesa o practicar una afició.

6. Exercici físic: L'activitat física regular pot millorar el teu estat d'ànim i reduir l'ansietat.

7. Mindfulness i meditació: Practicar mindfulness i meditació pot ajudar a mantenir-te present i reduir l'ansietat. Existeixen moltes aplicacions i recursos en línia que poden guiar-te en aquestes pràctiques.

8. Planifica el futur: Utilitza el temps lliure per a planificar el futur i establir metes. Tenir alguna cosa a esperar pot proporcionar-te una sensació de propòsit i direcció.

Reconèixer i acceptar aquests sentiments és el primer pas per a portar-los de manera saludable. Recorda que està bé sentir emocions i que hi ha eines i estratègies per a ajudar-te. Gaudeix de l'estiu, però no oblidis cuidar també de la teva salut emocional. Comparteix-ho!