×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

És estiu, així que… compte amb la insolació! 

Ara que arriba l'estiu, els raigs de sol en el nostre cos són més freqüents i junt amb les altes temperatures poden causar alguns danys. Molts n’hem sentit a parlar, però què és la insolació?

Aquesta condició tan freqüent a l'estiu es produeix quan el cos se sobreescalfa després d'una exposició prolongada a altes temperatures. També es produeix quan es fan esforços físics o una pràctica esportiva en les hores de més calor. Generalment va molt lligat amb la deshidratació, que consisteix en una fallada en el sistema de control de temperatura de l'organisme.

Alguns dels símptomes per a reconèixer la insolació inclouen:

· Temperatura corporal superior a 40 °C.

· Pell calenta, vermella i seca.

· Pols ràpid i fort.

· Mal de cap intens.

· Mareig i desorientació.

· Nàusees i vòmits.

· Falta de suor malgrat la calor.

· Pèrdua de consciència.

Prevenir la insolació és essencial, especialment en èpoques de calor extrema com l'estiu, per això us deixem algunes mesures preventives:

1. Hidratació: Beu molta aigua, fins i tot si no sents set. Evita begudes alcohòliques i amb cafeïna.

2. Roba adequada: Utilitza roba lleugera, de colors clars i folgada. Un barret d'ala ampla pot ajudar a protegir-te del sol.

3. Protecció solar: Aplica protector solar amb un factor de protecció alt.

4. Evita les hores de major calor: Realitza activitats a l'aire lliure d'hora en el matí o al capvespre.

5. Descans: Pren descansos freqüents en àrees fresques o ombrejades.

A més, per a saber com reaccionar davant una situació d'insolació us deixem una petita guia per a actuar de manera adequada:

1. Truca a emergències: Busca ajuda mèdica immediatament.

2. Trasllada a un lloc fresc: Porta a la persona a un lloc amb ombra o aire condicionat.

3. Refreda el cos: Retira l'excés de roba i aplica draps humits i freds en la pell. Si és possible, banya a la persona amb aigua fresca (no freda).

4. Hidratació: Si la persona està conscient i pot beure, ofereix-li aigua fresca. No li donis begudes ensucrades o alcohòliques.

5. Controla la condició: Vigila els signes vitals mentre esperes l'ajuda mèdica

La insolació és un risc seriós en molts entorns laborals, però amb les precaucions adequades, es pot prevenir. És molt important fomentar la seguretat en el treball i estar informat del pla d'actuació en una situació d'insolació.

Recorda, la salut i la seguretat en el treball van del braç i per a protegir també els teus companys/es, comparteix aquest blog amb ells!