×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Augmenta un 2,4% l'índex de confiança empresarial per al tercer trimestre de l'any

Les expectatives dels empresaris per als mesos de juliol a setembre són favorables. Així ho conclou l'Indicador de Confiança Empresarial Harmonitzat (ICEA), que recull que la confiança empresarial ha augmentat un 2,4% per al tercer trimestre de l'any, a pesar que aquesta pujada s'ha moderat en comparació de l'increment del 4% que es va produir en el trimestre anterior, entre abril i juny. Per tant, portem acumulats deu mesos consecutius en positiu.

Aquestes dades són el reflex de les expectatives dels empresaris, els quals pensen que els seus negocis tindran una marxa favorable entre juliol i setembre (21% d'establiments empresarials), contràriament al 20,7% del trimestre anterior, mentre que un 21,4% d'establiments mantenen una percepció pessimista sobre l'evolució del seu negoci fins a setembre.

Si bé és cert que l'optimisme empresarial va créixer, en un futur immediat els empresaris tenen una percepció pessimista respecte al negoci, passant del 20,6% del segon trimestre al 21,4% en el tercer.

Per sectors econòmics, l'INE desvetlla que en el sector del transport i hostaleria es va experimentar el major avanç en relació a la confiança del negoci (3,8%). En segon lloc es troba el comerç (+3,6%), la construcció (+3%), indústria (+2,6%), i finalment, els altres serveis (+1%).

Els establiments que compten amb menor nombre d'assalariats, reuneixen majors percentatges sobre confiança, millorant un 3,2% en els de menys de 10 treballadors, un 2,9% en els de 10 a 49, un 1,4% els que tenen de 50 a 199 treballadors. Els menys optimistes són els que tenen en plantilla de 200 a 999 assalariats i els que tenen més de 1.000, amb un 1% i 0,8%, respectivament.

En totes les comunitats autònomes s'aprecia aquest progrés. Encapçalen la llista Balears i Galícia (+7,8% i 6,4%), però amb l'excepció de Canàries i Múrcia on va baixar l'índex de confiança fins a l'1,2% i el 0,6%, respectivament.