×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Cuida el teu cor, et necessita!

El cor és el motor del nostre cos, i mantenir-lo saludable és essencial per a gaudir d'una vida plena i activa. En Mútua Intercomarcal, sabem que un cor sa és fonamental per al benestar general i la productivitat. Per això, volem compartir algunes recomanacions importants per a cuidar del teu cor i prevenir malalties cardiovasculars. Adoptar hàbits saludables no només millora la teva qualitat de vida, sinó que també t'ajuda a mantenir un rendiment òptim en totes les teves activitats diàries.  

Per això, us deixem 7 consells essencials per a evitar problemes de cor:  

1. Mantingues una alimentació saludable: La dieta juga un paper crucial en la salut cardiovascular. Aquí tens alguns consells per a una alimentació saludable:  

· Consumeix fruites i verdures: Riques en vitamines, minerals i antioxidants, ajuden a mantenir les artèries saludables.  

· Consumeix greixos saludables: Opta per greixos insaturats presents en l'oli d'oliva, alvocats, nous i peixos rics en omega-3 com el salmó.  

2. Realitza activitat física regularment: L'exercici és fonamental per a un cor sa, intenta:  

· Exercici aeròbic: Activitats com caminar, córrer, nedar o anar amb bicicleta enforteixen el cor i milloren la circulació.  

· Entrenament de força: Ajuda a mantenir la massa muscular.  

· Flexibilitat i equilibri: Ioga i estiraments milloren la flexibilitat i redueixen el risc de lesions.  

3. Controla el teu pes: L'excés de pes augmenta el risc de malalties cardíaques. Mantingues un pes saludable a través d'una dieta equilibrada i exercici regular. Consulta amb un professional de la salut per a establir metes de pes realistes i sostenibles.  

4. No fumis i evita el consum d'alcohol en excés: Fumar danya les artèries i augmenta el risc d'atacs cardíacs i accidents cerebrovasculars. A més, el consum excessiu d'alcohol pot elevar la pressió arterial i contribuir a problemes cardíacs.  

5. Controla l'estrès: L'estrès crònic pot tenir efectes negatius en el cor. Algunes estratègies per a gestionar-ho inclouen: practicar tècniques de relaxació o gaudeix temps de qualitat amb família i amics.  

6. Realitza revisions mèdiques regulars: Les visites periòdiques al metge són essencials per a monitorar la salut del cor. Alguns exàmens importants que pots realitzar són: mesurament de la pressió arterial, anàlisi de colesterol i glucosa o electrocardiograma (*ECG) i proves d'esforç.  

7. Dorm bé: El somni insuficient o de mala qualitat pot afectar la salut del cor. Intenta dormir entre 7 i 9 hores per nit i estableix una rutina de somni regular.  

Cuidar del teu cor és una inversió en el teu futur i en la teva qualitat de vida. En Mútua Intercomarcal, estem compromesos amb la salut i el benestar dels nostres treballadors/as. Inclou aquests consells en la teva rutina diària i gaudeix d'una vida més saludable i activa. El teu cor t'ho agrairà!  

Si t'ha semblat interessant comparteix-ho amb els companys/as de treball, segur que els és útil!