×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Gaudeix de les teves vacances sense connexió al treball

Les vacances són un període crucial per a la nostra salut i benestar, ja que ens permeten descansar i desconnectar del treball. Però a vegades pot resultar un repte. A Mútua Intercomarcal, entenem la importància d'aquest temps de descans i volem oferir-te alguns consells perquè aconsegueixis desconnectar de veritat i tornis renovat.  

Abans de les vacances cal deixar-ho tot llest i per això us deixem algunes recomanacions: 

1. Planifica amb anticipació: Organitza les teves tasques i projectes amb suficient antelació per evitar l'estrès d'última hora. 

2. Informa el teu equip: Comunica als teus companys i superiors les dates en les quals estaràs absent.  

3. Configura el teu correu electrònic: Activa una resposta automàtica en el teu correu electrònic informant que estàs de vacances i proporciona un contacte alternatiu per a assumptes urgents.  

4. Ordena el teu espai de treball: Un entorn organitzat facilita la transició de retorn i redueix l'estrès postvacacional. 

5. Revisa i tanca projectes: Intenta tancar la major quantitat possible de projectes abans de marxar.   

Per al període de les vacances, també hem preparat alguns consells per a gaudir sense preocupacions: 

1. Deixa el treball a l'oficina: Una vegada que comencis les teves vacances, evita revisar correus electrònics o missatges relacionats amb el treball.  

2. Practica el *mindfulness: Dedica temps a ser present en el moment, apreciant les experiències i reduint l'ansietat pel treball. 

3. Desconnecta dispositius electrònics: Passar menys temps en el teu telèfon o ordinador pot ajudar-te a desconnectar i gaudir més del teu entorn i companyia. 

4. Planifica activitats recreatives: Omplir el teu temps amb activitats que gaudeixis, t'ajudarà a canviar el teu enfocament del treball a la diversió.  

Finalment, per a realitzar una transició suau a la tornada a la feina us deixem recomanacions: 

1. Torna un dia abans: Si és possible, torna de les teves vacances un dia abans de reincorporar-te al treball. Això et permetrà descansar i adaptar-te de nou a la rutina sense l'estrès de fer-ho tot de cop. 

2. Organitza la teva primera setmana: Planifica la teva primera setmana de retorn amb tasques realistes.  

3. Mantingues un ritme de treball saludable: Aplica les tècniques de gestió del temps que vas utilitzar abans de marxar i continua prioritzant el teu benestar. Això t'ajudarà a mantenir els beneficis de les teves vacances durant més temps. 

Desconnectar del treball és fonamental per a mantenir una bona salut física i mental. Esperem que aquests consells et siguin útils i gaudeixis al màxim de les teves vacances, tornant renovat/a i amb energia per a afrontar nous reptes. Bones vacances! 

I si t'ha semblat interessant, comparteix-ho amb els teus companys/as de treball, segur que els serà útil!