×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Aprèn com combatre contra el sol i les taques

Ara que s'acosta l'estiu, l'exposició al sol és una de les principals causes de les taques a la pell, i per a aquells que treballen a l'aire lliure, això pot ser un problema constant. Afortunadament, hi ha diverses estratègies que pots adoptar per a protegir la teva pell i mantenir-la saludable. 

Per això, t'oferim una guia pràctica amb 8 consells per a evitar les taques pel sol mentre treballes: 

1. Usa protector solar 

L'ús de protector solar és fonamental. Aplica un protector solar d'ampli espectre amb un SPF d'almenys 30. Assegura't de cobrir totes les àrees exposades de la pell i reaplica cada dues hores. 

2. Vesteix amb roba protectora 

Opta per roba de màniga llarga i pantalons llargs per a minimitzar l'exposició de la pell al sol. Els barrets i les ulleres de sol amb protecció UV també són essencials. 

3. Evita les hores pico 

Si és possible, organitza les teves activitats per a evitar estar a l'aire lliure entre les 10 del matí i les 4 de la tarda, quan els raigs del sol són més intensos. Si el teu treball ho permet, tracta de fer les tasques més exposades al sol primerenc en el matí o al final de la tarda. 

4. Mantingues la pell hidratada 

Mantenir la pell hidratada és crucial per a la teva salut. Usa cremes hidratants que continguin ingredients com l'àcid hialurònic. Aquest ingredient ajuda a mantenir la pell flexible i a reparar els danys causats per l'exposició solar. 

5. Dieta rica en antioxidants 

Una dieta balancejada rica en fruites i verdures que continguin antioxidants, com les vitamines C i E, pot ajudar a protegir la teva pell des d'endins. Aquests nutrients combaten els radicals lliures que danyen la pell i contribueixen a l'aparició de taques. 

6. Crea ombra artificial 

Si treballes a l'aire lliure, intenta crear ombra amb tendals, ombrel·les o qualsevol altre mitjà disponible. L'ombra no només redueix l'exposició directa al sol, sinó que també proporciona un alleujament de la calor, la qual cosa és beneficiós per a la salut general. 

7. Usa productes reparadors 

Incorpora productes en la teva rutina de cura de la pell que continguin vitamina C i retinoides. Aquests ingredients ajuden a reparar els danys solars i a reduir l'aparició de taques. Els sèrums i cremes amb aquests components poden ser molt efectius. 

8. Consulta a un dermatòleg 

Realitza visites regulars a un dermatòleg per a revisions mèdiques de la pell i considera tractaments professionals si és necessari. 

Finalment, no oblidis promoure la conscienciació sobre la importància de la protecció solar en el treball. Si t'ha semblat interessant, comparteix-ho amb els teus companys de feina per a cuidar la teva salut i la dels altres!