Recursos
Blogs
Els problemes de salut dificulten les activitats diàries del 25% dels espanyols
Segons les dades publicades per Eurostat corresponents al 2015, un 25,3% dels ciutadans majors de 16 anys de la Unió Europea pateixen algun tipus de limitació en les seves activitats diàries a causa de problemes de salut.
Les dades fan referència a aquelles persones que se senten limitades en el desenvolupament de determinades activitats quotidianes bàsiques com anar al col·legi o al lloc de treball, dur a terme les tasques de la llar o aquelles relacionades amb l'oci, per exemple. A Espanya el nombre de persones amb aquestes dificultats representa el 24,8%, una xifra similar a la de la mitjana de la Unió Europea.
Malgrat tot, segons aquest informe, en 2015, la proporció de dones que van registrar problemes relacionats amb aquestes limitacions de salut és major que en el cas dels homes. Concretament, un 27,5% de les dones europees assegura haver sofert aquests problemes en comparació del 23% que representen els homes.
Aquesta diferència no és la mateixa als diferents països de la Unió Europea. Per exemple, en el cas de Portugal, Finlàndia, Països Baixos, Romania i Letònia, les diferències entre sexes són més àmplies. Per contra, les estadístiques són més equilibrades en altres països de la unió com Alemanya, Xipre, Irlanda i Malta. No obstant això, en tots els estats membres de la UE el percentatge entre la població femenina és major que el de la masculina.
Una altra anotació interessant en l'estudi d'Eurostat és que les limitacions perllongades es redueixen com més gran és el nivell de renda dels enquestats. El mateix succeeix a Espanya, on el 24,6% de la població més pobra les reconeix, mentre que, entre els més rics aquesta xifra es redueix fins al 17,3%.
Els països de la Unió Europea en els quals existeix una taxa més baixa de limitacions per problemes de salut entre els seus ciutadans són Malta (9,7%) i Suècia (11,1%). Per contra, països com Letònia (38,4%), Portugal (36,1%), Croàcia (35,1%), Estònia (35%), Àustria (33,1%) i Finlàndia (33.1%) són els que tenen un índex més elevat.