×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

El salari emocional o com cuidar als teus treballadors

El salari emocional és una poderosa eina amb la que fidelitzar als treballadors d'una empresa. Aquest concepte consisteix en una retribució que repercuteix en el desenvolupament professional dels empleats i pretén satisfer les seves necessitats familiars i professionals, al marge de l'aspecte econòmic.

Por exemple, dins d'aquest àmbit entrarien les oportunitats d'ascens, el reconeixement al treball ben fet, el teletreball, gaudir d'horaris flexibles o, directament, tenir facilitats per conciliar la vida familiar i la laboral. Tots aquests beneficis, en definitiva, allò que pretenen és millorar les condiciones dels treballadors perquè aquests treguin més partit al seu salari.

Aquesta inversió en salaris emocionals, actua com a "factor motivador" per retenir el talent a les companyies i evitar la fugida de talents, segons l'opinió experta d'Eva Rimbau, professora dels Estudis d'Economia i empresa a la Universitat Oberta de Catalunya, que defensa que quan un treballador pot conciliar la seva vida laboral i personal, amb un cap que li reconeix el seu treball en un bon clima laboral, és un treballador "motivat i productiu".

La professora també defensa que aquest augment de la motivació mitjançant el salari emocional representa un cost inferior al clàssic increment salarial. A més, per si fos poc, aquesta inversió, no només incrementa la motivació i el compromís dels treballadors dins de l'empresa, sinó que també pot ajudar a reduir l'absentisme laboral i fidelitzar als empleats. És més difícil que un treballador es plantegi marxar quan l'empresa li satisfà les seves necessitats personals i professionals.

No obstant això, també és important tenir en compte que no n'hi ha prou amb una acció puntual i aïllada. És necessari elaborar una estratègia integral que garanteixi una continuïtat a mitjà i a llarg termini.

Al cap i a la fi, Eva Rimbau l'experta de la UOC, conclou que les empreses que no aposten per recompensar als seus treballadors amb un salari emocional acaben perdent competitivitat i correnel risc de deixar escapar talent per no valorar i cuidar prou als seus treballadors.