×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Què ha de fer el nou Govern per potenciar el sector de les pimes i els autònoms?

Després de més de 300 dies sense Govern, arrenca una nova legislatura política a Espanya en la qual microempreses, pimes i autònoms tenen grans reptes al davant; créixer, millorar la seva capacitat tecnològica, innovar i internacionalitzar-se són alguns dels desafiaments als quals han de fer front durant aquests anys que vénen.

L'opinió en aquest col·lectiu és unànime: tots pensen que és necessari que el nou govern legisli a favor d'un sector que genera al nostre país la major part de llocs de treball.

Pel que a la política es refereix, sembla que totes les forces van en la mateixa adreça i advoquen per canviar el model productiu. No obstant això, també és cert que, malgrat estar d'acord en el fons de moltes mesures, existeixen discrepàncies entorn de les xifres concretes.

Els principals partits creuen que en l'àmbit de la creació i gestió empresarial és necessària l'eliminació de barreres burocràtiques, fiscals i laborals, l'augment de la inversió pública en R+D+I, l'aposta per una economia digital i la lluita contra la morositat empresarial, per dinamitzar el sector i generar més ocupació i més oportunitats per als emprenedors.

Sí parlem dels autònoms, sembla que els tres partits clau en aquesta nova legislatura (PP, PSOE; C's) també estan d'acord a aplicar mesures a favor de l'ocupació per compte propi. Per això, comparteixen alguns punts clau, tals com, facilitar el treball autònom a temps parcial, ampliar la quota de 50 euros per als nous autònoms durant el primer any o no cotitzar si no s'arriba al salari mínim.

No obstant això, encara hi ha altres aspectes importants en els quals no hi ha acord. Un d'ells és la reforma laboral, que corre el risc de no aprovar-se en aquesta legislatura. Però no és l'únic, altres qüestions com mantenir l'IRPF, rebaixar l'IVA cultural al 10%, o la pujada del salari mínim interprofessional tampoc té consens.

Davant aquesta nova etapa, només fa falta que els grups siguin conscients de la necessitat que tenen d'oferir solucions a les pimes i els autònoms per millorar la seva competitivitat i condicions amb l'objectiu de crear un model econòmic més diversificat que creu ocupació de qualitat i impulsi el mercat laboral per als joves al nostre país.