×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Què entenem per un bon lloc de treball?

Els joves professionals han imposat noves tendències que s'han anat consolidant a l'actual mercat de treball. Malgrat que el salari segueix sent un factor de pes a l'hora d'escollir un lloc de treball, cada vegada més l'ambient laboral i les possibilitats de nous reptes s'imposen entre els treballadors més joves.

En un món globalitzat on les empreses competeixen entre si en l'àmbit internacional per captar talent, crear espais de treball que aconsegueixin atreure i conservar al talent, és una cosa que preocupa cada vegada més a les empreses, i és que els seus beneficis no són pocs. Aquestes oficines d'última generació aconsegueixen augmentar la productivitat dels empleats i crear un millor clima de treball.

Però, quins són les característiques dels nous espais de treball?

En primer lloc, es tracta d'espais concebuts per promoure el treball col·laboratiu, nova tendència laboral. Aquests espais oberts permeten als empleats comunicar-se amb la resta de l'equip, la qual cosa fomenta la socialització. També permet descansar quan més es necessiti, i estimula la creativitat.

Però no és tasca fàcil crear zones comunes. Per aconseguir-ho, s'ha de tenir en compte dos termes que poden ajudar a crear espais amb harmonia: El descans actiu. Es tracta de facilitar al treballador ambients confortables que ajudin a que la creativitat i les idees innovadores sorgeixin amb major facilitat. El segon terme és la nova tendència del softseating. Això significa abandonar el clàssic model d'oficina. Es tracta de fer que el treballador se senti tranquil i confortable en un lloc de treball més amigable que li recordi a la llar. Sofàs, tamborets o altres mobles que típicament no estaven en el lloc de treball seran els grans protagonistes.

L'ergonomia és un altre pilar clau per mantenir la salut i la comoditat en el lloc de treball. Dissenyar espais ergonòmics on el treballador pugui canviar de postures, així com habilitar diferents espais perquè pugui realitzar diferents activitats, faran que es mantingui actiu i eviti lesions musculars que causin baixa activitat.

Les zones de servei han de possibilitar que els treballadors que vulguin demostrar el seu talent, facin vida en l'oficina. És tan senzill com habilitar un espai diàfan que cobreixi aquestes necessitats. Unes taules altes per a xerrades amb els companys; cadires amb taules compartides i l'equipament de cuina necessari per poder menjar sense sortir del treball o zones pensades per al descans.

Finalment, el quart pilar fa referència a la flexibilitat laboral i horària. Cobrar una nòmina a final de mes per complir amb un horari és alguna cosa que cada vegada està sent més qüestionat, deixant pas a la flexibilitat laboral.

Tot això es pot resumir en una premissa: la productivitat del treballador està íntimament vinculada al benestar del treballador en el seu lloc de treball. Per això, és tan important que les empreses s'adaptin a aquest nou ecosistema laboral si volen atreure i retenir al nou talent que s'està incorporant.