×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

La Responsabilitat Familiar Corporativa (RFC), el nou repte de les empreses espanyoles

Molt s'ha parlat en els últims temps sobre la conciliació de la vida laboral i familiar, però avui dia, aquesta idea de la conciliació encara és més un concepte social que a poc a poc es va introduint en un nou model de món laboral.

L'Informe anual de Randstad ‘Employer Branding: quan la percepció pot convertir-se en realitat’, assenyala que la conciliació entre treball i vida privada és un dels aspectes que els treballadors consideren importants a l'hora de decidir-se a treballar per a una empresa determinada.

I és que un 48% dels empleats al món perceben que el seu entorn laboral no facilita aquesta conciliació, segons revelava l'estudi IFREI (Familiy Responsible Employer Index) de IESE Buiness School de 2014. A més, els resultats del IFREI revelen que només el 52% dels enquestats treballen en entorns que faciliten la conciliació.

Polítiques i mesures concretes

Les empreses espanyoles comencen a adonar-se d'aquesta realitat, i a donar-li importància, amb l'objectiu de millorar les condicions dels treballadors i poder garantir un bon equilibri entre tots dos entorns. És precisament a conseqüència d'aquestes dades que, en els últims anys, el terme Responsabilitat Familiar Corporativa (RFC) ha agafat força entre les corporacions.

Alguns estudis incideixen que les empreses que han formalitzat actuacions de RFC redueixen l'absentisme laboral i augmenten la productivitat. A més, permet elevar els nivells de satisfacció i el compromís laboral entre els empleats un 146% més que en una companyia que no es preocupa per la RFC, indica el IFREI.

Entre les mesures que ja s'han començat a implementar en les empreses familiarment responsables, es troben:

La promoció d'horaris ‘intel·ligents’ (flexibles, intensius…), impulsar la corresponsabilitat en la família, valor que desenvolupa el talent i genera compromís, potenciar el talent femení i considerar la Responsabilitat Familiar com a nucli de la RSC, són algunes de les solucions que s'apliquen per a una millor coexistència entre la vida laboral i familiar.

Un altre dels reptes en el qual hem de treballar és en la construcció d'una nova cultura, que sigui tolerant entre vida personal i treball, començant per la formació als directius en lideratge flexible, ja que el IFREI també revela que fins al 70% dels treballadors temen demanar flexibilitat per conciliar la seva vida laboral i personal, per les conseqüències que pot tenir per a la seva carrera professional i les oportunitats laborals.

Els líders han de prendre nota i predicar amb l'exemple, contagiant la filosofia de la RFC a totes les àrees de l'empresa. Si tota l'organització pren consciència i es compromet a això, també generarà major confiança i compromís entre els treballadors.