×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

La OCDE eleva les seves previsions per a Espanya al 3,2% en 2015

L'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament (OCDE) ha revisat a l'alça les previsions de creixement de l'economia espanyola en 2015, i ha millorat la seva previsió fins a aconseguir el 3,2%, tres dècimes més que la previsió de juny. Contràriament, les previsions per 2016 han disminuït lleugerament fins al 2,7%, coincidint amb l'estimació de la Comissió Europea.

En el seu últim informe semestral “Perspectiva Econòmica Global”, conclou que la recuperació de l'economia espanyola continuarà en 2016 i 2017, sent més optimistes que altres organismes com la Comissió Europea i el Fons Monetari Internacional (FMI), que esperen un creixement del 3,1%. Malgrat això, es preveu que l'economia s'alenteixi de forma gradual, <a mesura que l'impacte positiu de la depreciació de l'euro i de la caiguda del preu del petroli i d'altres matèries primeres es vagi dissipant>.

En qualsevol cas, l'atur seguirà sent el punt negre d'Espanya, amb una taxa de desocupació del 20,9% en el quart trimestre, duplicant la mitjana de la zona euro (10,6%). Però la dada positiva que extreu l'organització és que l'atur anirà disminuint. Des de l'inici de la recuperació, s'han creat un milió de llocs de treball, i per a l'últim trimestre de 2016 s'espera que la taxa sigui del 19,2%, i del 17,6% a acabar 2017. I recomanen aplicar polítiques fiscals que no gravin l'ocupació i protecció per a les llars amb baixos ingressos.

Sobre el dèficit públic, l'OCDE calcula que aquest any caurà al 4,2% del PIB (havia estat del 5,9% en 2014) i hauria de seguir disminuint al 2,9% en 2016 i a l'1,8% en 2016.