×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Més despesa en pensions per 2016, 6.000 milions més que en 2015

La previsió de despesa en pensions, segons els Pressupostos Generals de l'Estat per al proper any 2016, és de 6.000 milions més respecte el passat any. Però, aquestes dades no són d'estranyar atès que, porta incrementant-se des dels últims 10 anys. El pes de les pensions dins de la despesa total de l'Estat suposa un 31,4%, per a l'any que ve la previsió ja se situa en 38,5%.

Aquest fenomen suposa un desafiament gran per a l'elaboració de futurs Pressupostos a causa de l'envelliment de la població.

Les pensions contributives i no contributives, segons el Pressupost presentat, han augmentat un 0,25%, per la qual cosa ja serà el tercer any consecutiu que les pensions pugen.

cal destacar, que l'Executiu preveu utilitzar altres més de 6.000 milions d'euros del Fons de Reserva de la Seguretat Social en 2016 per garantir el pagament de les pensions. A més , els ingressos no financers de la Seguretat Social pujaran el 5,4%, mentre que les despeses sumaran un 3,1% més sobre l'exercici anterior. Aquest augment dels ingressos es deu a les cotitzacions socials que puja el 6,7%.