×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Augmenten les contractacions a persones en risc d'exclusió

Les dades positives respecte a l'augment de l'ocupació mostren un canvi de tendència del mercat laboral. Aquests signes de recuperació es manifesten en el descens del nombre d'aturats en més de dos punts percentuals, així com en l'increment de l'ocupació, on s'han sumat més de mig milió de persones, arribant als 17.454.800 treballadors, segons dades de l'INE.

Per això, la Fundació Adecco ha volgut analitzar aquesta situació, i comprovar si la recuperació també està beneficiant a les persones amb més dificultats, com són els treballadors amb discapacitat, els aturats de més de 45 anys, persones en risc d'exclusió, entre altres situacions difícils que afecten a un gran nombre de persones.

D'aquesta manera, i durant el primer semestre de 2014, Adecco va aconseguir 2.498 ocupacions per a persones en risc d'exclusió, i en 2015, la xifra va augmentar un 27%, fins a arribar als 3.166 ocupacions.

A dia d'avui, els efectes de la crisi econòmica encara estan presents, i continuen afectant de manera intensa a persones que ja abans de la recessió es trobaven amb dificultats per accedir a un lloc de treball. Però, les dades positives respecte a les xifres d'ocupació en persones en risc d'exclusió demostren que cal seguir treballant perquè la integració dins del procés de recuperació econòmica sigui total.

Segons Adecco, el perfil del treballador que s'enfronta a un risc d'exclusió a través de l'ocupació es correspon, a una dona (60%) - qüestió de gènere que pot minvar les oportunitats professionals - major de 45 anys (35%), - que s'enfronten a prejudicis relacionats amb la desactualització de les seves competències - que disposa d'un certificat de discapacitat i que compta amb estudis elementals (37%), amb la qual cosa es manté el sistema de "a menor formació, més atur".

Finalment, els sectors que més ocupació han generat per a aquest col·lectiu són, en primer lloc, l'hostaleria (27,8%), seguit pel sector industrial (21%), i en tercer lloc, en el sector serveis (10,4%) i en llocs d'atenció al públic (8%).