×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

La base és la comunicació

La comunicació interdepartamental en les empreses millora substancialment la productivitat, ja que s'aconsegueix fomentar la confiança entre els equips així com el compromís dels treballadors. Fomentar aquest clima de treball, on es potenciï la creativitat dels professionals, dóna la confiança a aquests per proposar idees creatives que beneficien a l'empresa.

Els experts en gestió d'equips proposen diferents fórmules, la primera d'elles l'anomenat bridge building, una metodologia que consisteix a crear ponts entre persones de diferents equips.

Una altra de les fórmules són els workshops. Es tracta d'equips de treball formats pels professionals pertanyents a diferents departaments de l'empresa on es posen en comú noves idees i propostes, i que està liderat per un moderador que monitoritza el debat i prioritza els temes a tractar.

I finalment, la mobilitat interna s'ha estat utilitzant, però és un mètode el qual cada vegada s'utilitza menys. Fins ara, els professionals rotaven entre diferents departaments per conèixer de primera mà les tasques de cadascun d'ells així com el funcionament general de l'empresa.
Malgrat els beneficis d'implementar aquestes tècniques en l'organització, els experts assenyalen que a Espanya encara fa falta una cultura corporativa que aposti per això i ho implementi de manera correcta i efectiva.

Al nostre país, la productivitat encara es mesura per les hores que passem en l'oficina, mentre que en altres països és sinònim d'un rendiment baix. En altres països, com el Regne Unit, és molt comú que el director sigui soci de la companyia, la qual cosa assegura una majoria implicació d'aquest en la corporació. O als Estats Units, on és habitual treballar per projectes, fent innecessària la presència dels treballadors en l'oficina, ja que es treballa per objectius.

Per tant, les empreses espanyoles han de trobar el millor mètode per mesurar la productivitat, i no sempre exigeix una gran inversió en tecnologia. Els líders de les companyies han d'entendre que donar llibertat i espai als professionals crea un clima de confiança, que repercuteix en un increment de la productivitat, però per a això es necessita un exercici de maduresa d'ambdues parts, directius i treballadors, per entendre la responsabilitat que comporta i ser conseqüent amb les seves funcions.

En aquest sentit, les start up, les empreses recentment creades, ja implementen aquest tipus de cultura corporativa, sent menys jerarquitzades i amb organigrames més senzills, que solen tenir estructures horitzontals que fomenten la participació dels empleats en les diferents funcions de l'empresa.