×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Menys estrès si es treballa en equip

Treballar en equip s'ha convertit en una de les capacitats que més es valoren en els processos de selecció. I així ho entenen els professionals en selecció de personal en realitzar dinàmiques de grup en els processos per triar al millor candidat. I és que els avantatges i els resultats positius, no solament per a l'empresa sinó per als empleats, són inqüestionables.

Treballar en un mateix projecte amb els teus companys de treball genera entusiasme i sobretot facilita la cohesió entre el grup. Però ningú ha dit que sigui fàcil, s'ha d'entrenar i coordinar.

Els avantatges que s'extreuen d'aquesta dinàmica de treball són nombroses, entre les quals destaquen:

En primer lloc, estimula la creativitat i, per tant, permet l'aparició de més i millors idees en tècniques com el brainstorming. Resulta molt útil de cara a avançar en qüestió d'innovació i permet aclarir qüestions per a la presa de decisions més estratègiques. A més, permet sumar talents de diferents vessants i capacitats amb el que s'aconsegueixen millors resultats.

Quan treballem de manera individual, la pressió i el volum de treball cauen sobre un mateix, però si treballem en grup, en el mateix projecte, la responsabilitat i la càrrega laboral es reparteixen, i al moment precís, sempre hi haurà qui adopti un rol que motivi al grup i injecti l'energia necessària per continuar. Per tant, beneficia a tot el conjunt, reduint l'estrès i augmentant el compromís en el projecte comú. El repartiment de rols posa de manifest les fortaleses de cada membre i es complementen a les de la resta de l'equip.

El fet que cadascun tingui una visió pròpia sobre el que s'està tractant, permet un consens més fort i s'arriben a decisions més encertades. Però per a això, és molt important el respecte cap a les opinions i idees dels altres.

En aquesta línia, i per evitar actituds negatives, s'han de supervisar les actituds que afectin a la resta. És important detectar si algun membre està tenint una actitud agressiva, hostil o irònica. O bé, que romanguin absents durant els debats sense cap raó.

Que un membre estigui en desacord sistemàticament amb el que es proposa, que es generin discussions, o bé, es donin situacions en què un membre s'adjudiqui els assoliments, s'han d'impedir i solucionar per evitar efectes negatius al conjunt del grup.

És molt probable que es donin alguna d'aquestes situacions perquè coincideix que algun membre posa obstacles en el desenvolupament de l'activitat. Davant aquests casos, la situació s'ha d'atallar de manera immediata.