×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

El 44% dels treballadors esperen canviar de treball aquest any

Els joves menors de 25 anys no es conformen amb el seu actual lloc de treball i estan en permanent cerca activa d'ocupació. Així ho reflecteix l'últim informe internacional de Randstad Workmonitor corresponent al primer trimestre de 2015, en el qual ha realitzat 15.000 enquestes. Es conclou que el 44% dels treballadors espera canviar de treball en els propers sis mesos, dels quals, el 18% dels menors de 25 anys estan buscant ocupació. Així mateix, el percentatge d'ocupats espanyols que busca una altra ocupació ha augmentat mig punt respecte a l'any anterior, i se situa en el 14% dels treballadors.

Arran de millores en les previsions econòmiques per aquest any i el següent, juntament amb una reducció de la taxa d'atur, han contribuït a una reactivació del mercat laboral. Aquests incentius es tradueixen en una percepció d'un major optimisme per part dels professionals, amb la qual cosa, se senten més animats en percebre més oportunitats laborals i opten per tornar a buscar un altre treball. Entre els motius estan, o bé per millorar la seva situació, o bé, per compatibilitzar amb l'actual.

Per franges d'edat, els més joves, els menors de 25 anys són els que més activament busquen una altra ocupació (18,5% dels enquestats), amb un increment de +1,5 punts respecte a 2014. Els que es troben entre els 25 i 45 anys, representen la segona major taxa en cerca d'ocupació (16,5%) amb un ascens del +0,5 punts, de la mateixa manera que els majors de 45 anys, que representen el 10% dels enquestats.

Per sectors, en els quals més professionals es troben buscant ocupació són, amb el mateix percentatge, comunicació i manufactures (18%), seguit de la construcció (16%) i agricultura (15%). Això significa que en aquestes activitats existeix un major risc de fugida de talent. Contràriament al que ocorre amb els serveis financers, salut i educació els quals presenten els percentatges més baixos, entre el 9% i l’11%.

En aquest estudi realitzat per l'empresa de recursos humans també compara la situació d'Espanya amb altres països, on Suècia, Grècia o Itàlia encapçalen la llista amb taxes de cerca activa d'ocupació superiors al 18%, mentre que Espanya és del 14%, seguit de França o Alemanya amb taxes del 13,5% i 12%, respectivament.