×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Les entitats bancàries sedueixen a les pimes

La competència entre entitats bancàries deslliga la carrera per créixer en el sector de les pimes, i això afavoreix l'accés a finançament. El BCE publicava aquesta setmana un estudi en el qual conclou que un 30% de les pimes espanyoles ja gaudeix d'una millora en l'accés a préstecs bancaris. Aquest canvi de tendència ja és percebut per les empreses espanyoles, on el percentatge de pimes que tenen aquesta visió ha augmentat en els últims sis mesos a més de l'11%.

En aquesta línia, l'accés al finançament deixa de ser un handicap tan rellevant com l'era a la fi del passat any, arran dels canvis positius que perceben en la situació financera. Aquesta és la visió a Alemanya i també a Espanya, però no així a Grècia, on el finançament és percebut per les pimes com un greu problema.

Aquest canvi d'escenari de la mateixa banca i en un context de millora econòmica i demanda solvent, els termes i condicions dels préstecs també s'han relaxat. L'estudi del BCE conclou que, en la carrera de les entitats bancàries per captar negoci de pimes, han caigut els tipus d'interès així com els bancs han augmentat el finançament concedit. Tot això dóna com a resultat que les financeres hagin d'abaratir els diferencials que apliquen i hagin llançat campanyes comercials.