Recursos
Blogs
Espanya puja dues posicions en el rànquing de competitivitat mundial 2015
El Servei d'Estudis de la CEOE confirma la millora d'Espanya en relació als resultats econòmics i eficiència del sector públic i, per a això, s'ha basat en les dades de l'informe del World Competitiviness Yearbook. En el rànquing de competitivitat mundial de 2015, el nostre país se situa en el lloc 37 d'un total de 61 economies analitzades, millorant dues posicions enfront de 2014.
L'àrea on Espanya ha obtingut la millor posició -29- és en infraestructures, com a resultat de l'elevada qualificació dels enginyers, l'esperança de vida, així com les infraestructures sanitàries.
Com esmentàvem anteriorment, l'àrea de resultats econòmics és on més hem millorat, pujant 12 llocs fins a situar-se en el 39. Aquest ascens es deu, en primer lloc, a la forta inversió estrangera directa que rep Espanya, així com la inversió espanyola en l'exterior, gràcies a l'exportació de serveis i el turisme, entre altres fortaleses.
No obstant això, existeixen altres àrees sobre les quals s'analitza la competitivitat dels països participants i on Espanya no ha tret tan bona nota. Eficiència empresarial, costos de telefonia fixa o l'atracció de científics i investigadors han baixat posicions.
D'aquesta forma, l'informe estableix una sèrie de recomanacions de cara a millorar la competitivitat de la nostra economia. Entre els principals reptes que s'han de millorar destaquen: la creació d'una administració pública més efectiva, promoure la internacionalització i el sector industrial, així com impulsar mesures per a la creació d'ocupació.
Segons la informació de la CEOE, els aspectes en els quals més hem millorat són el creixement real del PIB per càpita, la fiscalitat de les persones, els dies necessaris per iniciar un negoci o la legislació de la desocupació, entre uns altres.
Finalment, l'informe també recull aquells aspectes on la competitivitat d'Espanya s'ha vist deteriorada, com són el tipus d'interès a curt termini, la corrupció, l'economia submergida i la fugida de cervells.
En comparació d'altres economies analitzades, Espanya se situa a set punts de la meitat de la classificació, per davant de Portugal, Xile, Kazakhstan i Polònia. I les economies que se situen en les primeres posicions de la classificació són, Estats Units, que lidera el rànquing, seguit de Hong Kong, Singapur, Suïssa i Canadà.