×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Bones previsions per a la contractació estival

La campanya d'estiu, compresa entre els mesos de juny a setembre, donarà un nou impuls a les contractacions. Des de la campanya de Setmana Santa, el nombre d'aturats ha descendit en 118.923 persones, i aquesta tendència positiva es mantindrà a l'inici de la campanya estival on, segons la previsió realitzada per Adecco, es generarà gairebé un milió de llocs de treball, un 13% més que en 2014.

En els sectors on més es notarà l'augment de les contractacions són els típicament relacionats amb el turisme i l’hostaleria, encara que també es realitzaran contractes en el sector comercial o la distribució, generant un total de 989.048 contractes de treball. Si bé la campanya estiuenca s'inicia al juny, alguns sectors ja han començat a contractar personal, com són els destinats al consumidor final, alimentació o begudes, per preparar-se de cara al que sembla ser, una bona temporada.

Adecco preveu que totes les comunitats autònomes registraran increments en la creació d'ocupació, però només tres d'elles aglutinaran més del 45% de les contractacions aquest estiu per ser de les autonomies més turístiques. Aquestes són: Catalunya, que generarà 201.891 ocupacions, la Comunitat de Madrid, 153.691, i la Comunitat Valenciana, que crearà 108.376 llocs de treball.

Si bé els professionals que més es demandaran aquest estiu seran cuiners, cambrers o dependents, entre altres, el perfil demandant d'aquest tipus d'ocupació ja no és el d'un jove estudiant. Des de la crisi, mestresses de casa, parats de llarga durada o els majors de 45 anys també aprofiten la temporada estival per intensificar la cerca d'ocupació i tornar al mercat laboral.