×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Creix el nombre d'autònoms en el primer quadrimestre de l'any

En el conjunt del país, el Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA) ha vist augmentar en 25.799 autònoms el nombre d'afiliats durant el primer quadrimestre de l'any. Suposa un increment del 0,8% respecte al passat any 2014, aconseguint els 315.605 treballadors.
Segons el president de la Federació Nacional d'Associacions de Treballadors Autònoms (LLIGA), és el segon any consecutiu en el qual l'afiliació d'autònoms augmenta en els primers mesos de l'any.

Balears ha estat la comunitat autònoma que ha registrat un major increment d'autònoms afiliats al REPTA, amb un repunt del 4,8%. Li segueix Andalusia (+1,6%) i la Comunitat Valenciana (+1,3%). Contràriament, altres comunitats van perdre afiliats. És el cas de Ceuta i Aragó amb un 0,4% i 0,3% menys, respectivament.

Per activitats professionals, hostaleria i comerç són els sectors on més s'ha notat aquest augment d'autònoms, amb 4.763 i 3.205 incorporacions més, respectivament. Finalment la construcció va sumar 2.858 altes.