×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

La Seguretat Social destina 430 milions d'euros a prestacions per maternitat i paternitat

Durant el primer trimestre de l'any, la Seguretat Social ha destinat més de 430 milions d'euros en prestacions per maternitat i paternitat. Així, des de principi d'any, l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) ha gestionat 70.521 prestacions econòmiques per maternitat i 60.868 de paternitat. Aquest últim reflecteix un increment del 2,36% respecte al mateix període de l'any passat. La majoria dels permisos van ser sol·licitats per la mare (69.254) i la resta, pel pare (1.267).

Durant la totalitat del permís, 16 setmanes, la prestació cobreix el cent per cent del salari i s'abona pel INSS. Així mateix, el pare també podrà gaudir del permís a continuació del de la mare, o bé, del temps cedit per ella, exceptuant les primeres sis setmanes que són de descans obligatori per a la progenitora, en cas de part natural.

Per a aquelles mares que es trobin en situació de desocupació, la quantia que percebran serà la corresponent i, una vegada esgotada, tornarà a percebre la mateixa quantia fins al moment de la suspensió i pel temps que resti.

Les comunitats autònomes on s'han tramitat més processos entre gener i març han estat Catalunya (12.575), Andalusia (12.538), Madrid (11.976) i Comunitat Valenciana (6.712). 
Els permisos de paternitat han augmentat respecte a l'any passat, i acumula un cost de més de 50 milions d'euros. Aquests permisos són independents al de la mare i cap la possibilitat del gaudi compartit del permís de maternitat, quan aquesta ho cedeixi.

Les comunitats on més pares s'han acollit a aquests permisos per maternitat són: La Rioja (140%), Múrcia (100%), Canàries (30%) i Cantàbria (29,4%). I per paternitat, Catalunya (11.592), Madrid (10.069), Andalusia (9.974) i la Comunitat Valenciana i el País Basc (5.769 i 3.457, respectivament).

A més, les excedències per a la cura del fill, menor acollit, o bé, altres familiars es donen, en la majoria dels casos per dones, havent-se registrat, fins al mes de març d'aquest any, 8.276 sol·licituds. Contràriament, les presentades per homes sumen 711 sol·licituds.