×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

El salari com a factor més significatiu pel 60% dels professionals

Segons l'informe anual “Employer Branding: quan la percepció pot convertir-se en realitat” publicat per Randstad, el salari és el factor més important a l'hora de buscar treball per més del 60% dels professionals a nivell nacional i internacional.

Entre els principals motius que influeixen a l'hora de prendre la decisió, també es troben, en segon i tercer lloc, la seguretat a llarg termini i les perspectives de futur. El quart i cinquè factor que es tenen en compte a l'hora de prendre la decisió es troben factors com l'ambient de treball i la conciliació entre vida professional i vida privada, factors que han augmentat la seva importància. Cal destacar que el sanejament financer ja no és un aspecte tan important a tenir en compte, el qual ha experimentat un descens de fins a 15 punts.

Per sexes, les dones aposten més per la conciliació entre vida personal i professional, sent un factor determinant juntament amb l'ambient de treball i la flexibilitat. Els homes, en canvi, li donen més importància a les perspectives de futur, la formació de qualitat i el sanejament financer de la companyia.

En relació al nivell formatiu dels treballadors, l'informe determina que aquells amb més formació són els que menys importància li donen al salari. De la mateixa manera, aquells amb títols superiors (màsters o doctorats) prefereixen una ocupació que els resulti interessant i els faciliti la conciliació entre treball i vida privada.

Els aspectes que determinen el canvi de treball per a un de cada tres són: el salari massa baix i les poques oportunitats de creixement en la seva carrera professional. L'interès en el lloc de treball és el factor més important principalment per al col·lectiu de menys de 25 anys.

Per sectors, l'electrònica de consum es considera, un any més, com el més destacat pels professionals. El farmacèutic en segon lloc com a nou sector afegit aquest any, i aviació i transport ha passat de la cambra al tercer lloc. Així doncs, els homes aposten més pel sector de l'electrònica de consum, mentre que les fèmines troben més atractiu el gran consum de drogueria i perfumeria.