×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Finançament europeu per a pimes

Durant l’any passat 290.000 entitats de tota Europa es van beneficiar dels 25.500 milions d'euros que el Grup BEI (juntament amb el Fondo Europeu d'Inversions) va destinar per incentivar a les pimes. I en aquest mateix any, va sumar 7.603 milions d'euros per a noves línies de crèdit, als quals van poder accedir 62.000 companyies i autònoms.

Aquests fons es sumen al pla Iniciativa Pime impulsat pel Grup BEI juntament amb la Comissió Europea i el Govern Español, per donar suport a aquelles petites i mitjanes empreses que puguin tenir dificultats per accedir al crèdit. Amb una injecció de liquiditat de 800 milions d'euros s'espera que ajudin a més de 32.000 negocis.

Cal afegir que el BEI ha arribat a un acord amb una entitat bancària espanyola pel qual aquesta realitzarà un préstec de 250 milions d'euros per al finançament de pimes, autònoms i empreses de mitjana capitalització amb entre 250 i 3.000 empleats.

Aquest finançament té com a objectiu impulsar projectes d'inversió situats a qualsevol territori de la UE i les empreses podran beneficiar-se en condicions favorables en termes d'interès i venciment. També es posen a disposició els préstecs individuals els quals finançaran inversions de fins a 25 milions d'euros per a pimes i fins a 50 milions d'euros per a empreses de mitjana capitalització.